^

Voščilo

20. december 2015

Leto 2015 se izteka. Prihajajoče praznike izkoristite za veselje in učinkovit počitek.

V 2016 Vam želimo obilo uspehov v prihajajočih izzivih, morebitne težave in sitnosti naj se učinkovito zmanjšujejo, obnovljivi trenutki sreče in zadovoljstva pa naj rastejo in se gostijo.

Srečno!

^

Nov MR v LPVO

1. oktober 2015

Z doktorskim usposabljanjem je v LPVO začel nova mladi raziskovalec Jernej Sorta.

^

Predavanje prof. dr. K. T. Ramakrishna Reddy

25. september 2015

Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko vas vljudno vabi na predavanje prof. dr. K. T. Ramakrishna Reddy iz Department of Physics, Sri Venkateswara University, Tirupati, Indija.

Predavanje z naslovom SnS-based Thin Film Solar Cells bo v četrtek, 1. 10. 2015, ob 11:00 v diplomski sobi na Fakulteti za elektrotehniko UL, Tržaška cesta 25, Ljubljana. 45 minutno predavanje bo v angleščini.

Vljudno vabljeni!

^

Predavanje na Princeton University

11. avgust 2015

Prof. dr. Marko topič je imel vabljeno predavanje z naslovom Approaches and challenges in modelling and characterization of thin-film photovoltaics na Princeton University v ZDA.

^

Zagovor doktorske disertacije

23. maj 2015

Gašper Matič, mladi raziskovalec na enovitem doktorskem študiju, bo imel 29. junija ob 10:30 v diplomski sobi (P6) Fakultete za elektrotehniko javni zagovor doktorske disertacije z naslovom Razvoj elektronskega sistema za upravljanje vsevrtečega brezpilotnega letala pred komisijo v sestavi izr. prof. dr. David Nedeljković (predsednik), prof. dr. Marko Topič, prof. dr. Sašo Blažič, izr. prof. dr. Tadej Kosel in doc. dr. Marko Jankovec (mentor − pridruženi član).

^

Zagovor doktorske disertacije

23. maj 2015

Martin Sever, mladi raziskovalec na enovitem doktorskem študiju, bo imel 26. junija ob 12h v diplomski sobi (P6) Fakultete za elektrotehniko javni zagovor doktorske disertacije z naslovom Optimizacija hrapavosti spojev v tankoplastnih silicijevih sončnih celicah s tridimenzionalnim optičnim modeliranjem in simulacijami pred komisijo v sestavi prof. dr. Gregor Dolinar (predsednik), prof. dr. Marko Topič, doc. dr. Marko Jankovec, izr. prof. ddr. Tomaž Gyergyek, prof. dr. Miro Zeman in prof. dr. Janez Krč (mentor − pridruženi član).

^

Predavanje prof. dr. Szyszke

21. maj 2015

Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko vas vljudno vabi na predavanje prof. dr. Bernda Szyszke iz Technische Universität Berlin.

Predavanje z naslovom Transparent conductive oxides for optoelectronics bo v četrtek, 21. 5. 2015, ob 15:00 v diplomski sobi na Fakulteti za elektrotehniko UL, Tržaška cesta 25, Ljubljana. 45 minutno predavanje bo v angleščini.

Vljudno vabljeni!

^

Predavanje na Loughborough University

19. maj 2015

Prof. dr. Marko topič je imel vabljeno predavanje z naslovom Spatially Resolved Characterisation in Thin-Film Photovoltaics - Inhomogeneities and Preconditioning of Thin-film Photovoltaic Modules na Loughboroguh University v Veliki Britaniji.

^

Serija predavanj prof. dr. Conde-a

18. maj 2015

Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko vas vljudno vabi na serijo predavanj prof. dr. Joao-a Pedro-a Conde-a iz Instituto Superior Tecnico, University of Lisbon na temo fotovoltaike. Predavanja bodo izvedena v okviru predmetov 3. stopnje, smeri Elektrotehnika, Optoelektronika in Fotovoltaika.

V četrtek, 21. 5.:

 • od 10:00 do 12:00 v P9 - Introduction to lab-on-chip biosensing with integrated optical transduction
 • od 13:00 do 16:00 v P11
  • Lab-on-chip detection of biomolecules with integrated optical sensors – the highlights
  • Quantitative analysis of a microfluidic system with integrated photonic sensors - Case study I: detection of biomarkers for biomedical applications

V petek, 22. 5.:

 • od 10:00 do 12:00 v P12 - Quantitative analysis of a microfluidic system with integrated photonic sensors - 
  • Case study II: detection of toxins in food and feed
  • Case study III: capillary chips
 • od 13:00 do 15:00 v P12 - Quantitative analysis of a microfluidic system with integrated photonic sensors - 
  • Case study IV: cell chips

Predavanja bodo v navedenih predavalnicah na Fakulteti za elektrotehniko UL, Tržaška cesta 25, Ljubljana. Predavanja bodo v angleščini.

Vljudno vabljeni!

^

REC d.o.o. na Pravi Ideji!

12. marec 2015

Alumni član LPVO, dr. Tine Andrejašič, se je že med doktorskim študijem usmeril na poslovno pot z razvojem sistema za upravljanje baterijskih sistemov. Skupaj z ženo sta ustanovila visokotehnološko podjetje REC d.o.o., ki je bilo tokrat predstavljeno v oddaji Prava Ideja! na RTV SLO.

Čestitamo!